Jag har tidigare nämnt min inspirationskompis och bortsett från att delta i nätverk och mingla omkring är även detta en bra lösning. Särskilt i dessa tider när Covid19 har lagt beslag på möjligheten att umgås naturligt. Vi har aldrig träffats fysiskt men vi har samtal via telefon varannan vecka då vi hjälper varandra i vår egenskap som soloföretagare. Vi ger av vår kompetens, vi peppar, ger inspiration, råd, ställer frågor (både bekväma och obekväma) och hjälper varandra vidare i våra processer.

Men denna gången var det jag som fick mest uppmärksamhet
Efter två års skrivande, jobb med mitt företag och bokreleasen, har orken tagit slut och en gräslig trötthet har infunnit sig. Tankar som, ”varför är jag så trött, vad är det för fel?” och ”jaha, nu har jag blivit allvarligt sjuk”, dyker upp. Som tur är har jag min inspirationskompis Karina https://karinas.se/ som jobbar just med detta och hon fick mig att tänka mer realistiska tankar. Här kommer en sammanfattning av gårdagens samtal:

 

Hjärnstress eller trötthet, vad beror det på och vad göra?

Stanna upp, analysera och agera. Ta makten över din egen tid. Skriv ett personligt (och hållbart) kontrakt med dig själv. Vila, var i naturen, promenera och lyssna inåt. Det sistnämnda ”lyssna inåt” har jag haft svårt för. Vadå lyssna inåt? Hur gör man då? Men jag tror jag har kommit på det. Tror också att jag tidigare gjort för stor affär av det. Det handlar ju om intuition. Vad får jag för känsla när jag tänker på en viss situation, ett mål eller en vision? Känns det bra i kroppen, ler jag? Eller får jag en liten klump i magen? Detta borde väl vara en vägledning … eller?

Vi kan ta ett exempel:
Du får ett nytt uppdrag, en ny kund, eller en ny arbetsuppgift om du är anställd. I början blir du jätteglad, med viss tvekan, för du känner någonstans där inne att något inte stämmer. Du får inte den rätta känslan. Men som den ”duktiga” och lojala människa du är, tar du dig an uppdraget. Du måste ju få in pengar också. Efter ett tag inser du att du skulle ha lyssnat på din magkänsla, din intuition. Uppdraget eller arbetsuppgiften ger dig sömnlösa nätter och en ångestklump i magen. ”Det var ju inte så här det skulle bli”, tänker du och funderar på hur du ska ta dig an denna ohållbara situation.

Hur slutar det då? 
Beror på hur du tänker och vad som är viktigast just nu? Är det att få in pengar eller är det att kunna sova gott om natten och inte känna klumpen i magen? Vad händer om du inte får in pengar och vad händer om du inte kan sova. Vad blir följderna?

För mig är svaret solklart. Jag avslutade uppdraget, vänligt men bestämt. Hur skulle du ha gjort?