danobella

Handen på hjärtat, hur många gånger händer det att du sitter i ett möte med en kund, umgås med din man/kvinna, leker med dina barn m m och din mentala närvaro är någon annanstans? Ofta kan jag tänka mig, därför att du har fullt upp med att tänka på nästa steg. Kanske det inte är så konstigt att vi förundras över hur snabbt tiden går. Plötsligt har våra små blivit stora och man står där och undrar vart tiden tog vägen. Vad hände?

Jag har en, högst personlig, teori om detta
Det kanske ligger något i det där med mindfulness, att så ofta vi kan, vara i stunden, vara närvarande. Sedan en tid tillbaka använder jag mig av mindfulness eller heartfulness som det också kan heta. För mig har det inneburit att jag är mer uppmärksam i mötet med den personen jag har framför mig. Det funkar inte alltid, men jag jobbar på det hela tiden. Det finns i mina tankar därför att jag mår så mycket bättre och får ut så mycket mer av ett möte där jag givit personen den tid hon eller han förtjänar.

Vi människor är alltid på väg, tänker på nästa steg, stressar och planerar för morgondagen eller nästa vecka, månad eller år. Vet att som småbarnsförälder (även om det var ett tag sedan) är det svårt att stanna upp, reflektera och bara vara. Det hinns liksom inte med. Men det kanske är just det vi behöver göra. Lätta lite på kraven och försöka att vara mer i stunden. Det är ett tillstånd som alla vinner på.