julgranskula

Julen närmare sig och det känns lite skönt att få varva ner en stund, nästa vecka menar jag nu. Innan finns en del att planera för att starten (och fortsättningen) på 2016 ska bli så bra som möjligt.

Tips som funkar för mig (när jag väl gör det)
När det är mycket att komma ihåg och det känns som kaos i huvudet, finns bara en sak att göra anser jag, brainstorma,  strukturera och planera.

Brainstorma: Skriv ner allt som finns i ditt huvud i en punktlista.
Strukturera: Sortera punktlistan, viktigaste först.
Planera: Fördela listan under ett antal dagar eller veckor i en kalender, digital eller fysisk. Inte för många punkter per dag utan testa vad som funkar för dig. Beror ju på vad varje punkt innebär i tid.

Har en bok om att bli Superstrukturerad på 31 dagar. Som alltid när man läser självhjälpsböcker är det lätt att läsa, förstå och sedan inte göra. Känns det igen?  🙂 Har i alla fall en ambition att läsa den, ta ut det viktigaste och det som passar mig och min verksamhet. Här kommer ett citat från boken som känns helt rätt: ”Först när vi har våra att-göra-uppgifter på ett enda ställe kan vi få överblick”.

strukturerad

Trevlig helg och lycka till!