Har precis gått med i en skrivgrupp på Facebook där jag utmanar mig själv att skriva något varje dag. Vi får ett ord, en bild eller ett tema som ska sätta igång tankarna.

Syftet med detta är bl a att bli mer kreativ på bloggen, våga leka mer med bilder, tankar och ord. Sätta bild till orden eller ord till bilden. Ett annat syfte är att lära mig skriva på tid. Har annars en förmåga att grotta ner mig och bli kvar i timmar. Inte så effektivt.

Varför gör jag detta? Jo därför att jag vill skriva mer och gärna på sikt en bok. Vet inte vad den ska handla men någon ådra i mig säger att jag ska göra det här och någonstans måste jag ju börja. Några vänner har sagt att jag borde göra något med mina bilder och vissa texter från mitt konto på Instagram. Så kanske det är där jag ska börja. Vi får se.

Ska bli spännande men samtidigt är det en stor utmaning att varje dag unna mig en stund att skriva. Viktigare saker kräver min uppmärksamhet men om jag tänker närmare så är jag nog värd detta. Och övning ger färdighet 🙂