I dagarna har jag uppdaterat min webbplats från HTTP ”HyperText Transfer Protocol” till HTTPS där S står för ”Secure HTTP” och skapat en säker anslutning med ett unikt SSL-certifikat. Med andra ord, jag har gjort min sida mer säker för dig som besökare.

Och vad innebär SSL och HTTPS undrar du?

Varje dag delar vi personlig information med olika webbplatser, t ex när du ska göra ett köp, logga in eller på något vis dela information på någon sida. För att skydda dataöverföringen, behöver vi skapa en säker anslutning. Det är då SSL och HTTPS kommer in.

HTTPS eller Secure HTTP är en krypteringsmetod som säkrar förbindelsen mellan användarnas webbläsare och servern. Detta gör det svårare för hackare att avlyssna anslutningen.

Jag frågade min kontakt hos Wikinggruppen:Bör jag gå över till https även om jag inte driver en webbutik? Min information är ju inte speciellt känslig. Ser att det är många företag och även webbutiker som inte har gått över till detta”.

De svarade följande: Eftersom Google Chrome kommer börja varna för ej https sidor framgent så kommer man mer eller mindre bli tvungen att gå över till https oavsett. Det ser ju mindre bra ut med en varningssymbol i adressfältet för blivande kunder m m. Se nedanstående länk för mer info. https://wikinggruppen.se/nyheter/chrome-kommer-att-krava-sslhttps/

HTTPS bättre för sökmotoroptimering

Google har också meddelat att de använder HTTPS och SSL som en rankningssignal i sina sökresultat. Detta innebär att du som använder HTTPS och SSL kommer att förbättra webbplatsens SEO.

Så nu fick du lite att fundera på 🙂