Har du en stund över i dessa oroliga tider? Jag tänker att den tiden kan användas till något bra i så fall, något som du inte har hunnit med tidigare. Det kan t ex vara att uppdatera sin hemsida eller blogga. När det gäller bloggen har det inte varit min starka sida och egentligen ska man inte ha en blogg om man inte skriver i den kontinuerligt. Det tyder bara på saknad disciplin och dålig planering. Jag ska ge mig själv en chans till att hålla den uppdaterad innan jag tar ett definitivt beslut.

Varför ska man då ha en blogg?
Spontant tänker jag att om du sköter om din blogg är det ett ypperligt tillfälle att hålla kontakten med dina kunder och samarbetspartners. Skapa en relation, ge information och tips som ger ett mervärde. Eller bara att berätta vad som händer i ditt företag, om det nu händer en massa nyttigheter och trevligheter. Om du som jag tycker om att skriva, är det också ett bra tillfälle att skriva ner tankar och funderingar, skriva om viktiga och intressanta saker. Allt beror på vad du har för verksamhet och i vilket syfte du skriver.

Hur når man ut med sina blogginlägg?
Det första jag tänker på är att ha med sin blogglänk i sina mailutskick och i allt material som lämnar företaget. Sedan finns sociala medier där du kan berätta mer om din blogg. Har du många kunder och /eller samarbetspartners kan du be om att få vara en gästbloggare. Det tror jag kan vara riktigt roligt.

Försök att ha i tankarna när du skriver: varför ska någon läsa mitt blogginlägg? Vad är det jag förmedlar som kan vara av vikt för min kund eller besökare? På så sätt får du tänka till lite extra. Egentligen kan du bara gå till dig själv. Vad tycker du är roligt, intressant och givande inom din bransch? Utgå från det.

Det är inte alls roligt det som händer omkring oss just nu
Alla blir drabbade på ett eller annat sätt och vissa hårdare än andra. Jag kan inte klaga. Jag jobbar hemma vid köksbordet just nu och har en del tid över. Den utnyttjar jag till att ”städa” i datorn, uppdatera hemsidor och fråga sjuka eller 70+ grannar om de behöver ha något från affären. En och annan träningsrunda och promenad blir det också för att inte bli helt stillasittande. Bor nära naturen och havet vilket ger mycket lisa för själen.