Mer om min bok – Beställning

Text från bokens baksida

”Det är en lika enkel som svår sanning: Ingen annan än du bestämmer hur ditt liv ska se ut och hur du ska må. Enkel eftersom ingen kan bestämma vad du ska tycka, tänka eller känna. Svår eftersom vi inte alltid har de verktyg vi behöver för att navigera rätt i en omvärld som vill forma oss. Men om du har verktygen … Då är allting möjligt.

Monica Isberg delar med sig av sin egen historia på ett okonstlat sätt. Ibland med ett stänk av humor. Det handlar om att förstå, hitta och ta emot hjälp och sedan jobba med sig själv. Jobba med sorgen över det som gått förlorat, jobba med kroppen som ibland minns mer än du kanske vill, jobba med sinnet som kan behöva uppdateras, kanske till och med fabrikåterställas. Du får tips på små, enkla saker du kan göra varje dag för att få kraft att ta tag i sådant som kräver mer tid och mod.

En tuff barndom är ingen ursäkt för att gömma sig bakom dålig självkänsla resten av livet. Så om du gillar offerkoftan ska du ställa tillbaka boken i hyllan. Har du däremot tröttnat på kliandet och funderar på allvar att göra dig av med den för gott – då har du hittat en guldgruva.”

Pris: 190 kr (frakt ingår)

Betalningsalternativ: Swish: 190 kr till 0703296244 eller BG: 5660-2071 

Finns även att köpa på Bokus, Adlibris m fl.

Bokbeställning

14 + 13 =

För att säkerställa att du inte är en robot behöver du uppge summan i rutan innan du skickar.

Läsarrecensioner

Starka kvinnor genom boken …

En mycket fint skriven bok som börjar med en berättelse om en tuff start i livet, enligt Monicas ord, men sedan också hur man går vidare genom envishet och en stor lust till livet. Det känns bra att läsa att det fanns en stor trygghet inom räckhåll hos mormor i Bromma och texten om barndomen varvas med fina svartvita fotografier som trots situationen med en alkoholiserad pappa ser väldigt idylliska ut.

En annan trygghet var fritidsledaren Inga-Britt som vid ett tillfälle i Monicas tonår erbjuder en sängplats med ”tjockt täcke och manglade vita lakan, och jag minns att det var som att krypa ner i en stor trygg famn”. Det känns hoppfullt att läsa om att det funnits många starka kvinnor som hjälpt till på vägen genom barn och tonårstid.

Det finns många bra tips på böcker som hjälpt till på vägen, en bok som spelade stor betydelse för Monica var ”Bli fri från ditt medberoende”, då hon förstod att det var något hon måste komma ut från. Hon skriver

Pappa var alkoholist och jag var medberoende. Jag var lika sjuk som honom men på ett annat sätt. Men jag hade inte valt den vägen, jag hade hamnat där på grund av min pappa. Inget var mitt fel.”

Boken fylls vidare med olika steg till förändring. Jag fastnar för att det där fanns ytterligare en kvinna, Karina, som kom till stor hjälp när hon erbjöd en metod för sorgbearbetning. Det var det största steget för att komma vidare enligt Monica.

Tack för att jag fick ta del av din berättelse och för att jag fick vara din fotograf under hela processen.

/Anneli Skåreby

Fler röster från läsarna.

Jag kommer att läsa den många gånger. Läser och imponeras av din skrivarkonst, känner sorg över det du upplevt men ännu starkare känner jag pepp och framtidstro av dina kloka ord. Tack för en fin bok.

 /Maggan

Vilken resa du tagit med mig på. Är så berörd, din styrka och mod att dela med dig. Du har verkligen lämnat ett djupt avtryck som kommer vägleda de dina och många där till. 

/Yvonne

Läs boken och hitta ord som får dig att bli vän med dig själv och mer snäll mot dig själv. Eller ”vakna upp” och få självinsikt som du kanske behöver. Läs boken helt enkelt” 

/Wiveca

Du skriver så fantastiskt fint, ord som berör. Kan inte sluta läsa. Tack för fin bok, du kloka starka kvinna.

/Marie

Början på den här boken är så hjärtskärande, det är svårt att fortsätta läsa eftersom tårar skymmer sikten och det gör ont i magen. Men den är också fylld av hopp, inspiration, lite humor och en massa jävlar anamma. Utöver att den är riktigt bra, är den så vacker. En riktig pärla bland böcker.

/Diana

Det var en upplevelse att läsa din bok. Så mycket tänkvärt, en flytande text, intressant innehåll och fina bilder. Jag tror att vi kommer att få läsa fler böcker av dig.

/Ingvar

Tack för en fantastiskt fin bok. Jag blev så oerhört berörd av din berättelse. Du skriver väldigt bra och trots att du berättar om många svåra stunder låter du oss läsare känna hopp, ljus och att det finns vägar att gå framåt.

/Barbro