Jag har skrivit en bok

Så plötsligt kommer det … det rätta ögonblicket

Ett sätt att skapa är att skriva och i mitt fall har det varit mycket läkande och givande. Mitt skrivande har tidigare varit begränsat, jag har inte haft vare sig tålamod eller varit tillräckligt modig. Det enda jag vet är att jag har betydligt mycket lättare att uttrycka mig i skrift än i tal och det är nog något som funnits med mig sedan jag var liten.

Men så plötsligt kom det rätta ögonblicket och jag satte igång. Det tog två år innan boken blev klar. Två år med en blandning av hopplöshet, skrivkramp, eufori och flow. De där stunderna av flow var ju som en dröm och jag vill gärna hamna där igen. Det blev som ett gift.

En till bok är påbörjad och jag har en titel och ett ”skelett” som man säger. Flowet har inte dykt upp än men jag vet av erfarenhet att det kommer, det är bara att skriva på. Behöver bara lite tålamod.

Här kan du läsa mer om min första bok och beställa den.

Här kan du beställa boken och få den signerad. Du får ett bekräftelsemail från mig när jag fått din beställning.
Du kan antingen swisha summan eller få en faktura med din leverans. Boken levereras inom några dagar.

Det finns just nu 46 st kvar i lager hos mig. Finns även att köpa på Bokus, Adlibris m fl, men då till ett annat pris.

Pris: 190 kr (frakt ingår)

Betalningsalternativ:
Swish: 190 kr till 0703296244.
BG:  5660-2071 

Bokbeställning

3 + 5 =

För att säkerställa att du inte är en robot behöver du uppge summan i rutan innan du skickar.

Röster från några som läst boken

Starka kvinnor genom boken …

En mycket fint skriven bok som börjar med en berättelse om en tuff start i livet, enligt Monicas ord, men sedan också hur man går vidare genom envishet och en stor lust till livet. Det känns bra att läsa att det fanns en stor trygghet inom räckhåll hos mormor i Bromma och texten om barndomen varvas med fina svartvita fotografier som trots situationen med en alkoholiserad pappa ser väldigt idylliska ut.

En annan trygghet var fritidsledaren Inga-Britt som vid ett tillfälle i Monicas tonår erbjuder en sängplats med ”tjockt täcke och manglade vita lakan, och jag minns att det var som att krypa ner i en stor trygg famn”. Det känns hoppfullt att läsa om att det funnits många starka kvinnor som hjälpt till på vägen genom barn och tonårstid.

Det finns många bra tips på böcker som hjälpt till på vägen, en bok som spelade stor betydelse för Monica var ”Bli fri från ditt medberoende”, då hon förstod att det var något hon måste komma ut från. Hon skriver

Pappa var alkoholist och jag var medberoende. Jag var lika sjuk som honom men på ett annat sätt. Men jag hade inte valt den vägen, jag hade hamnat där på grund av min pappa. Inget var mitt fel.”

Boken fylls vidare med olika steg till förändring. Jag fastnar för att det där fanns ytterligare en kvinna, Karina, som kom till stor hjälp när hon erbjöd en metod för sorgbearbetning. Det var det största steget för att komma vidare enligt Monica.

Tack för att jag fick ta del av din berättelse och för att jag fick vara din fotograf under hela processen.

/Anneli Skåreby

Fler röster från läsarna.

Jag kommer att läsa den många gånger. Läser och imponeras av din skrivarkonst, känner sorg över det du upplevt men ännu starkare känner jag pepp och framtidstro av dina kloka ord. Tack för en fin bok.

 /Maggan

Vilken resa du tagit med mig på. Är så berörd, din styrka och mod att dela med dig. Du har verkligen lämnat ett djupt avtryck som kommer vägleda de dina och många där till. 

/Yvonne

Läs boken och hitta ord som får dig att bli vän med dig själv och mer snäll mot dig själv. Eller ”vakna upp” och få självinsikt som du kanske behöver. Läs boken helt enkelt” 

/Wiveca

Du skriver så fantastiskt fint, ord som berör. Kan inte sluta läsa. Tack för fin bok, du kloka starka kvinna.

/Marie

Början på den här boken är så hjärtskärande, det är svårt att fortsätta läsa eftersom tårar skymmer sikten och det gör ont i magen. Men den är också fylld av hopp, inspiration, lite humor och en massa jävlar anamma. Utöver att den är riktigt bra, är den så vacker. En riktig pärla bland böcker.

/Diana

Det var en upplevelse att läsa din bok. Så mycket tänkvärt, en flytande text, intressant innehåll och fina bilder. Jag tror att vi kommer att få läsa fler böcker av dig.

/Ingvar

Tack för en fantastiskt fin bok. Jag blev så oerhört berörd av din berättelse. Du skriver väldigt bra och trots att du berättar om många svåra stunder låter du oss läsare känna hopp, ljus och att det finns vägar att gå framåt.

/Barbro