Bokbeställning – Någon har suttit på min axel

Pris: 195 kr (frakt ingår)

För beställning maila till [email protected]

Betalningsalternativ:
Swish: 195 kr till 0703296244
eller BG: 5660-2071

OBS! Boken är slut på förlaget men finns att köpa hos mig.

Omslagstext

”Det är en lika enkel som svår sanning: Ingen annan än du bestämmer hur ditt liv ska se ut och hur du ska må. Enkel eftersom ingen kan bestämma vad du ska tycka, tänka eller känna. Svår eftersom vi inte alltid har de verktyg vi behöver för att navigera rätt i en omvärld som vill forma oss. Men om du har verktygen … Då är allting möjligt.

Monica Isberg delar med sig av sin egen historia på ett okonstlat sätt. Ibland med ett stänk av humor. Det handlar om att förstå, hitta och ta emot hjälp och sedan jobba med sig själv. Jobba med sorgen över det som gått förlorat, jobba med kroppen som ibland minns mer än du kanske vill, jobba med sinnet som kan behöva uppdateras, kanske till och med fabrikåterställas. Du får tips på små, enkla saker du kan göra varje dag för att få kraft att ta tag i sådant som kräver mer tid och mod.

En tuff barndom är ingen ursäkt för att gömma sig bakom dålig självkänsla resten av livet. Så om du gillar offerkoftan ska du ställa tillbaka boken i hyllan. Har du däremot tröttnat på kliandet och funderar på allvar att göra dig av med den för gott – då har du hittat en guldgruva.”

Recensioner

Jag kommer att läsa den många gånger. Läser och imponeras av din skrivarkonst, känner sorg över det du upplevt men ännu starkare känner jag pepp och framtidstro av dina kloka ord. Tack för en fin bok.

/Maggan

Tack för en underbar upplevelse med din bok kära vän, om jag bara vetat … skulle jag gett dig mer kramar, stöttat dig mer, men du ska veta att jag beundrar dig oerhört för ditt mod – din styrka och din ärlighet.

/Ingela

Jag har rekommenderat den här boken i flera sammanhang. Den är så bra och lättläst även om det inte är lätt att läsa. Det är ett tungt liv som du delar med dig med allra största ödmjukhet. Helt fantastiskt bra gjort och jag hoppas och ser fram emot nästa bok.

/Brittinger

Hej Monica! Nu vill jag tacka dig för en fantastiskt fin bok. Jag blev så oerhört berörd av din berättelse. Jag formligen slukade halva boken första kvällen. Du skriver väldigt bra och trots att du berättar om många svåra stunder låter du oss läsare känna hopp, ljus och att det finns vägar att gå framåt. Tack för en fantastisk bok.

/Barbro

Fasen vad stark du är Monica! De ”tunga” bitarna i boken är skrivna med sådan nerv att jag har svårt att sluta läsa samtidigt som jag inte klarar att fortsätta läsa. Först tyckte jag att det blev lite spretigt och kändes som två olika böcker hopslagna till en men sedan märkte jag att det nog behövdes för att inte bli FÖR tungt samtidigt som de ju faktiskt kompletterar varandra så att man får helheten. Kram på dig kompis! Du är bäst!

/Tina

Det var en upplevelse att läsa din bok. Så mycket tänkvärt, en flytande text, intressant innehåll och fina bilder. Jag tror att vi kommer att få läsa fler böcker av dig.

/Ingvar

Herregud jag är helt tagen av din bok och ändå har jag bara läst 60 sidor. Du är fantastisk, jag är så otroligt imponerad och du har redan väckt en hel del tankar hos mig. Tror aldrig att det har väckt så många tankar hos mig när jag läst en bok, det är så levande skrivit. Fem guldstjärnor till dig bara efter dessa sidor i boken. 

/Birgitta

Alltså̊, Monica vilken resa du tagit med mig på. Är så berörd av den smärta du burit på i så många år, din styrka och mod att dela med dig i din helt fantastiska bok. Beundrar dig så mycket, du är värd det bästa och kommer att fortsätta lyckas med dina mål här i livet. Du har verkligen lämnat ett djupt avtryck som kommer vägleda de dina och många där till. Stor varm kram från mig.

/Yvonne

Början på den här boken är så hjärtskärande, det är svårt att fortsätta läsa eftersom tårar skymmer sikten och det gör ont i magen. Men den är också fylld av hopp, inspiration, lite humor och en massa jävlar anamma. Utöver att den är riktigt bra, är den så vacker. En riktig pärla bland böcker.

/Diana

En fin recension och hälsning från min kära vän och kollega

Starka kvinnor genom boken …

En mycket fint skriven bok som börjar med en berättelse om en tuff start i livet, enligt Monicas ord, men sedan också hur man går vidare genom envishet och en stor lust till livet. Det känns bra att läsa att det fanns en stor trygghet inom räckhåll hos mormor i Bromma och texten om barndomen varvas med fina svartvita fotografier som trots situationen med en alkoholiserad pappa ser väldigt idylliska ut.

En annan trygghet var fritidsledaren Inga-Britt som vid ett tillfälle i Monicas tonår erbjuder en sängplats med ”tjockt täcke och manglade vita lakan, och jag minns att det var som att krypa ner i en stor trygg famn”. Det känns hoppfullt att läsa om att det funnits många starka kvinnor som hjälpt till på vägen genom barn och tonårstid.

Det finns många bra tips på böcker som hjälpt till på vägen, en bok som spelade stor betydelse för Monica var ”Bli fri från ditt medberoende”, då hon förstod att det var något hon måste komma ut från. Hon skriver

”Pappa var alkoholist och jag var medberoende. Jag var lika sjuk som honom men på ett annat sätt. Men jag hade inte valt den vägen, jag hade hamnat där på grund av min pappa. Inget var mitt fel.”

Boken fylls vidare med olika steg till förändring. Jag fastnar för att det där fanns ytterligare en kvinna, Karina, som kom till stor hjälp när hon erbjöd en metod för sorgbearbetning. Det var det största steget för att komma vidare enligt Monica.

Tack för att jag fick ta del av din berättelse och för att jag fick vara din fotograf under hela processen.

/Anneli Skåreby