Hösten har anlänt med stormsteg bildligt talat, och just nu viner det kring knutarna. Perfekt väder för att hålla sig inne och göra något kreativt. Idag blev det en skrivardag.

Ibland brukar jag läsa lite i boken som jag skrev för ett år sedan, bara för att påminna mig om min resa och för en liten stund känna mig glad och stolt att jag klarade det, hur fantastiskt det var att skriva. Samtidigt är det också en påminnelse om hur mycket som hänt, på det personliga planet, sedan jag skrev boken och som gör att jag blir fylld av tacksamhet. Alla nya intressanta kontakter, insikter, mina kära vänner som troget hänger kvar och ger kärlek 🧡 Men också nya spännande kunskaper, främst genom en utbildning som pågår. Jag är under utveckling och kallar det för andlig mognad.

När du hör ordet andlig, vad tänker du då?

Tänker du som jag har gjort i alla år, att det har en religiös innebörd. Att det handlar om att tro på någon högre makt – en Gud eller någon annan tro som får oss att känna tillhörighet, samhörighet och kanske trygghet. Visserligen har jag haft en tro sedan barnsben. Mamma läste alltid kvällsbön med mig när jag var liten. Som ung var jag vissa somrar med på SMU-läger (Svenska Missionskyrkans Ungdom) i Tärnsjö. Titeln på min bok, ”Någon har suttit på min axel”, säger en hel del också.

Idag, efter många år, har jag tagit till mig vad andlighet är, som jag upplever det, och att det inte har med religion att göra. Inte är det flummigt heller, som vissa vill påvisa och som jag själv tyckte ett tag. Tack vare den kursen som jag går nu, Andlig coach, har nya dörrar öppnats och en djupare förståelse för kropp och själ och dess samverkan har infunnit sig. Hur vår intuition kan vägleda oss och hjälpa oss att välja rätt, vad det än må handla om. Så mycket intressant jag har fått till mig, som jag önskade att jag hade vetat tidigare.

På grund av gamla tankebanor, vårt traditionella sätt att tänka och rädslan att falla utanför ramarna, kan det kännas motigt att ta steget. Det är ett stort ämne och det finns mycket att skriva om. Så i takt med min andliga mognad kanske jag berättar mer längre fram. Beror på hur mogen jag blir 😊

Här kan du läsa mer om kursen Andlig Coach. Rekommenderar den varmt.