mossaDå får man ta en paus. Ett antal timmar har runnit iväg idag utan att jag presterat en enda liten designsnutt. Stirrat, googlat och tänkt. Inget hjälpte. Men då släppte jag allt och tog en promenad. Kunde inte låta bli att stanna upp och ta kort på den gröna sköna mossan. Jag blir glad av den, vet inte varför men det kanske är den gröna färgen som sätter igång något. Efter promenaden kändes det faktiskt lite bättre. Nu sitter jag här och skriver och det är en framgång i sig.

Jag ska ta fram en layout till några hemsidor från helt olika branscher, en typisk manlig och en typisk kvinnlig. Det gäller att vara flexibel i både tanke och handling. 🙂

Ett tips, förutom promenader, för att få igång kreativiteten är faktiskt meditation, mindfulness (medveten närvaro). Man fokuserar på ”här och nu” och låter andra tankar komma och gå. Tio minuter räcker. Det känns som om hjärnan vilar en stund. Riktigt bra kan jag säga.