mammas-tartaIgår fyllde jag år, ja tänk vad åren rusar iväg. Känns som om det går fortare ju äldre jag blir. I alla fall så skulle jag baka en tårta med lchf som utgångspunkt. För det första tog det en jäkla tid, sedan smakade den verkligen illa. Att byta ut socker mot sötningsmedel, t ex Stevia var ingen höjdare. Jag slängde eländet och bakade en ny tårta, med vanligt socker. Obs! Tårtan är inte min egen utan min kära mammas när hon fyllde 80 år nyligen.

I denna situation tog jag ett beslut – jag ska aldrig byta ut socker mot sötningsmedel. Om jag nu vill minska på sockret får jag väl låta bli att äta det då, eller vid enstaka tillfällen ta det som bjuds.

Varför jag håller på med lchf och försöker ta bort sockret är för att jag på senare år blivit mindre tålig mot mjöl, pasta och socker. Kan inte skylla på någon eller något mer än att jag missbrukat sött alldeles för länge och älskar både pasta och smörgåsar. Så mitt löfte till mig själv är att minska på sockret och välja mat som min mage mår bra av. Hur svårt kan det vara. 🙂