personlig-identitet

Det här tycker jag är ett jätteviktigt område. Det är starten på ditt företagande och allra helst om du är ensam med att driva det. Utöver andra viktiga saker när man driver företag som affärsplan, ekonomisk planering, mål och visioner m m, finns en annan viktig detalj att jobba med för att lyckas: Att hitta din personliga identitet.

Ensamföretagare har oftast en enskild firma vilket innebär att DU är ditt företag. Du representerar företaget, företagets kompetens och hur företaget vill bli uppfattat, i alla lägen, både privat och som företagare. Då är det angeläget att fundera på, hur vill du bli uppfattad, både som person och i ditt bemötande med dina kunder?

Vi strävar alla efter att vara så intressanta och eftertraktade som möjligt. Vi vänder nästan ut och in på oss själva för att passa in och glömmer ibland bort det allra viktigaste – du kan aldrig bli en äkta kopia, bara en äkta ”du själv”. Så fundera och skriv ner. Det tar tid men är värt varenda sekund. Tro mig, jag har varit där.

Vem är du, vilka är dina värderingar, vad står du för och hur kan du på bästa sätt förmedla din kompetens och personlighet som attraherar just  din målgrupp?